Sakura Natuurgeneeskunde Tiel
 

Hallo, even kennismaken…

Mijn naam is Kitty Kater, 61 jaar en alweer tien jaar getrouwd met mijn lieve man Jan.
Ik heb twee prachtige dochters die inmiddels volwassen zijn. De oudste is een fanatiek paardrijdster en de jongste heeft plannen om de hele wereld te gaan zien!

Na de geboorte van mijn oudste dochter heb ik een postpartum depressie gehad. Hierdoor kwam ik via mijn huisarts terecht bij een therapeut die mij begeleidde via de Voice Dialogue-methode. Deze methode boeide mij meteen enorm omdat ik me na de eerste sessie lichamelijk en geestelijk al veel beter voelde. Er ging een wereld voor me open, ik leerde vooral veel over mezelf maar kreeg ook meer inzicht in andere mensen. Hierna ben ik de 3-jarige opleiding tot Voice Dialogue-begeleider gaan volgen.

Tijdens de opleiding ontdekte ik dat ik het soms moeilijk vond om mijn gevoelens via woorden te uiten. Omdat ik als kind veel aan klassiek ballet had gedaan, kende ik ook een andere manier om mijn gevoelens te uiten. Daarom keerde ik steeds weer terug naar de veiligheid van bewegen en improviseren om delen van mezelf beter te leren kennen, te ontdekken of te verdiepen.
Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht hoe je dans en beweging kunt inzetten tijdens een Voice Dialogue-sessie en wat hiervan de effecten zijn. Hierbij merkte ik steeds vaker dat het lichaam antwoorden heeft die je zelf niet kunt bedenken. Later ben ik deze variant Body Dialogue gaan noemen.

Tijdens dit onderzoek en de dansworkshops merkte ik ook dat er mensen zijn die niet zo makkelijk bewegen: ze kunnen het fysiek niet of voelen zich er niet prettig bij. Als danser zocht ik toch iets met het lichaam en kwam zo bij voetreflextherapie terecht. Met deze vorm van therapie hoef je niet te dansen en niet te praten als je dat niet wilt, maar er gebeurt wel iets van binnen.

Verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid doe je zelf en op de manier die het beste bij je past. Uit eigen ervaring weet ik dat alternatieve therapieën een zeer waardevolle en effectieve aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde.

Dit zijn de opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd.


Laten we niet en nooit vergeten wie we werkelijk zijn
Onze ogen geven slechts een klein raam
Waardoor we een enorme werkelijkheid
Trachten te aanschouwen

Uit: Een nieuwe werkelijkheid
(Carolina Bont)


Sakura Natuurgeneeskunde Tiel