Sakura Natuurgeneeskunde Tiel
 

Natuurgeneeskunde

Onder natuurgeneeskunde verstaan we een verzameling van natuurlijke geneeswijzen die het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleren. Natuurgeneeskunde valt onder de noemer 'alternatief', maar het woord complementair of aanvullend zou een betere benaming zijn.

Natuurgeneeskunde richt zich op:

  • het natuurlijke genezingsproces van het lichaam
  • preventie van ziektes
  • bevordering van de algehele gezondheid
  • vermindering van gezondheidsklachten

Belangrijk hierbij is dat bij natuurlijke geneeswijzen niet alleen naar de fysieke kwaal wordt gekeken, maar naar de mens in zijn geheel. Vanuit deze holistische benadering wordt gekeken naar lichaam én geest; het een is niet los te zien van het ander.

Je lichaam is een krachtig en zelfregulerend organisme. Het beschikt over een bijzonder efficiënt immuunsysteem dat in staat is de schadelijkste indringers af te weren. Je lichaam bezit tevens alle noodzakelijke eigenschappen voor herstel, verjonging en vernieuwing, mits je het de juiste voorwaarden biedt.

Je zou je lichaam kunnen vergelijken met een auto, gooi er de juiste brandstof in en hij zal optimaal presteren. Goed onderhoud zorgt er voor dat je auto langer mee gaat en in topconditie blijft.

 

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten
interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak
en de preventie van ziekte.

(Thomas Edison 1847)


Sakura Natuurgeneeskunde Tiel