Sakura Natuurgeneeskunde Tiel
 

Fertiliteitsreflexologie vergroot de kans op zwangerschap!

Steeds meer koppels met een kinderwens worden geconfronteerd met het uitblijven van een zwangerschap. Velen gaan door een uitgebreid proces van onderzoeken en behandelingen. Een proces dat met veel stress, angst, druk en onzekerheid gepaard gaat.

Het PCO-syndroom is de meest voorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid bij vrouwen. Het PCO- syndroom is een verstoring in de hormoonspiegels waardoor er geen regelmatige eisprong is. In 30 tot 40% van de gevallen wordt endometriose als oorzaak gevonden. Endometriose is baarmoederslijmvlies dat buiten de baarmoeder zit, bijv. op de eierstokken of eileiders, buikvlies, blaas of darmen.

Heel vaak wordt er geen lichamelijke oorzaak gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap. In dat geval zou stress een oorzaak kunnen zijn.

Het is bewezen dat stress een negatieve invloed heeft op vruchtbaarheid. De druk van het 'moeten' kan veel stress in de relatie veroorzaken waardoor je lichamelijk en geestelijk blokkades creëert en hierdoor te weinig ontvankelijk bent voor een zwangerschap. Uit talrijke onderzoeken blijkt dat reflexologie stressverlagend werkt.

Ook kan een verzwakte doorbloeding van bepaalde reflexzones oorzaak zijn van onverklaarbare onvruchtbaarheid. Reflexologie stimuleert de doorbloeding en vitaliteit in de betreffende voortplantingsorganen waardoor je makkelijker zwanger wordt.

Bij de fertiliteitsbehandeling wordt niet alleen gekeken naar de hormoonproductie en de voortplantingsorganen, maar ook naar jouw hele energiesysteem. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met alle aspecten (fysiek en emotioneel) die invloed kunnen hebben op het al dan niet zwanger raken.

Wat doet fertiliteitsreflexologie?

  • herstelt de hormonale balans
  • reguleert de menstruele cyclus
  • stimuleert de productie van de eicel
  • stimuleert de eisprong
  • optimaliseert de dikte en de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies
  • verbetert de kwaliteit van de eicel
  • vermindert stress (wat invloed heeft op de hormoonhuishouding) en de kans op een miskraam

Bij de man helpt de behandeling om de kwaliteit, hoeveelheid en de bewegelijkheid van de spermacellen te bevorderen. Voor een optimaal resultaat is het dus van belang dat beide partners de behandeling volgen.

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (via de aanvullende verzekering) geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.


Sakura Natuurgeneeskunde Tiel