Sakura Natuurgeneeskunde Tiel
 

Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven. Een nieuw leven groeit in jouw buik. Onder invloed van hormonen verandert er in korte tijd veel in je lichaam. Hierdoor kun je last krijgen van de zogenaamde zwangerschapskwaaltjes.

Zwangerschapsreflexologie richt zich op het verhelpen van klachten en problemen tijdens je zwangerschap en het optimaliseren van je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Door het masseren van de corresponderende reflexpunten op de voeten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd, waardoor zwangerschapsklachten verdwijnen of verminderen. De massage geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning, is een goede voorbereiding op je bevalling en stimuleert de band tussen jou en je kind.

Sakura Natuurgeneeskunde Tiel

Wist je dat je baby zich al vanaf de 6e week bewust begint te worden van mama's reacties? Dat hij al kan voelen wanneer jij heerlijk ontspannen bent of wanneer je je juist gespannen voelt?

Verlichting van zwangerschapsklachten

Zwangerschapsreflexologie is voor moeder én kind een natuurlijke en veilige methode om zwangerschapsklachten te verhelpen of te verminderen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, (milde) oedeem, hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Reflexologie kan ook worden toegepast als de baby niet is ingedaald, in stuit ligt, of om de bevalling op te wekken wanneer je bent uitgerekend.

Vergoeding door Zorgverzekeraars

Sakura Natuurgeneeskunde is aangesloten bij beroepsvereniging FAGT en gecertificeerd door het HBO Register van Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg (RBCZ). Op www.fagt.org vind je een overzicht met zorgverzekeraars die de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.


Sakura Natuurgeneeskunde Tiel