Sakura Natuurgeneeskunde Tiel
 

Body Dialogue

Ziekten zijn vaak latent aanwezig. Wanneer het immuunsysteem verzwakt is door bijvoorbeeld stress, traumatische ervaringen en/of medicijngebruik kunnen ziekteverschijnselen zich daadwerkelijk openbaren.
Vanuit een holistische benadering kijk je naar lichaam en geest: het een is niet los te zien van het ander. Vanuit deze gedachte kan je ziekte en problemen zien als een kans, een mogelijkheid tot innerlijke rust en groei.

De basis van Body Dialogue is Voice Dialogue. In tegenstelling tot Voice Dialogue neemt Body Dialogue het lichaam, de lichaamsdelen en/of het lichaamsgevoel als ingang voor een sessie.

Tijdens een Body Dialogue-sessie kan gebruik worden gemaakt van dans en/of beweging. Door te focussen (contact te maken) met het lichaamsdeel of lichaamsgevoel en vervolgens de bewegingsimpulsen te volgen die van binnenuit komen, gaat de energie weer stromen en kunnen verdrongen emoties in symbolische vorm en/of visuele beelden in het bewustzijn komen. Een lichaamsdeel of lichaamsgevoel heeft vaak heel wat te vertellen.

Bij welke klachten?

  • Mensen met lichamelijke klachten die de klacht zowel fysiek als mentaal willen aanpakken.
  • Mensen met stressgerelateerde klachten die de onderliggende oorzaak willen ontdekken.

De invloed van de menselijke geest kan niet alleen een grote rol spelen bij het ontstaan en verloop van ziekten, maar ook bij het genezen ervan.


Sakura Natuurgeneeskunde Tiel